Alhoewel mollen er lief uit kunnen zien, heb je ze liever niet in je tuin. Deze kleine beestjes kunnen veel schade aanrichten en daar zit je uiteraard niet op te wachten. In dit artikel vertellen we hoe je mollen het beste tegen kunt gaan en waarom het verstandig is om mollen te voorkomen.

Het gevaar

Het grote gevaar van mollen is dat ze tunnels graven. Dit doen ze om zich voort te bewegen. In principe doen ze nuttig werk en eten ze insecten en andere ongedierte op die net zo goed schade aan je tuin kunnen aanrichten. Het probleem van deze tunnels is dat het grondverzakkingen kan veroorzaken en dat is niet iets wat je wilt. Wanneer je te laat bent en meerdere mollen in jouw tuin actief zijn, kun je in het ergste geval jouw tuin opnieuw laten aanleggen. Daarom raden we jou aan om mollen te voorkomen.

Wat kun je doen tegen mollen?

Mollen voorkomen is eenvoudiger dan je denkt. Door de juiste mollenverjagers aan te schaffen kun je mollen op een diervriendelijke manier buiten jouw tuin houden. Eén van de meest effectieve methoden is ultrasone geluiden. De mollen kunnen slecht tegen deze geluiden waardoor ze automatisch uit de buurt zullen blijven. Een andere optie is het aanschaffen van planten dat onaangename geuren verspreiden. Mollen heb eveneens een goede geur en ruiken geuren die wij als mensen niet kunnen waarnemen.

Wanneer je al mollen in de tuin hebt, is het wellicht een beter idee om voor een mollenklem of een mollenval te kiezen. Het nadeel van een mollenklem is dat de mol gedood wordt en je zelf de mol zal moeten verwijderen. Met de mollenval kun je de mol gevangen nemen en ergens andere weer vrijlaten.