Bij de aanleg van een nieuwe schutting, carport of een tuinhuisje denk je waarschijnlijk niet direct aan bamboe. De meeste spullen met betrekking tot tuininrichting zijn gemaakt van hout of aluminium. Bamboe is misschien minder bekend als materiaal, maar biedt veel voordelen op het gebied van uitstraling, functionaliteit, onderhoud, duurzaamheid en prijs. Wat zijn de mogelijkheden van bamboe op het gebied van tuininrichting en waarom bamboe?

Het gemak van bamboe

Ondanks dat bamboe een natuurproduct is, heeft het relatief weinig onderhoud nodig – zeker in vergelijking met hout. Het is mogelijk om bamboe te bewerken of te verven, wat voor een extra beschermlaag zorgt. Doordat bamboe van nature een gladde laag heeft, is het materiaal eenvoudig schoon te maken met een doekje. Doordat bamboe zeer flexibel is, is het minder gevoelig voor wisselende temperaturen.

Duurzaamheid van bamboe

Bamboe is als materiaal één van de meest duurzame materialen. Waarom? Omdat een bamboeplant enkele meters per dag kan groeien en massief bamboe weinig bewerkt hoeft te worden om er een eindproduct van te maken. De impact van bamboe is hierdoor minder groot op het milieu. Nadat de bamboe geoogst is wordt het gedroogd en geperst tot bamboe hout dat weer gebruikt kan worden voor tuinmeubelen, schuttingen, tuinhuisjes en kozijnen. Meestal wordt de bamboe dichtbij de plantage bewerkt, wat de impact op de natuur duidelijk vermindert. Een ander groot voordeel van bamboe is de levensduur. Bamboe kent ondanks dat het zo snel groeit een lange levensduur.

Bamboe als tuininrichting

De mogelijkheden van bamboe als tuininrichting zijn groot. In principe kun je alles van bamboe maken wat je ook van hout kunt maken. Bijvoorbeeld tuintafels, tuinstoelen, schuttingen gemaakt van bamboe panelen, tuinhuisjes, carports en nog veel meer.

 

Het is mogelijk om bamboe tuininrichting op maat te kopen. In dit geval ga je op zoek naar een timmerman die weet hoe het met bamboe moet werken. Bij kosa-bamboo.nl koop je bamboe panelen voor een goede prijs!