Je kent het misschien wel, net een nieuw huis, een nieuwe kamer of een nieuw kantoor, maar wat moet je toch met die grote witte muur? Je kunt plankjes ophangen, foto’s ophangen of een schilderij ophangen, maar dit kan de ruimte ook kleiner maken.

Bovendien kun je dit eigenlijk niet aan iedere muur doen, maar een volledig kale muur is vaak ook niet mooi.

De oplossing? Een muurschildering! Met een muurschildering op maat maak je de ruimte niet kleiner, maar breng je hem juist tot leven. Met een professionele muurschilderaar kun je bovendien alle kanten op en ook je eigen creativiteit aanspreken voor een mooi kunstwerk dat uniek is voor jouw muur.

De mogelijkheden van muurschilderingen

Met een muurschildering kan, je net als met bijvoorbeeld een schilderij of tekening, eigenlijk alle kanten op. Vaak wordt er gekozen voor een natuurbeeld, maar je kunt ook voor een abstracte muurschildering gaan die vooral mooi oogt, maar niet per definitie iets uitbeeldt.

Natuurlijk is een muurschildering echt maatwerk en daardoor niet goedkoop. Goed nadenken voor je een keuze maakt is dan ook het devies.

Het kan overigens geen kwaad om al contact te zoeken met een schilder voor je weet wat je wilt. Iemand die ervaring heeft met het maken van muurschilderingen kan je helpen om inspiratie te zoeken voor de perfecte muurschildering voor jouw ruimte.

Bovendien kan de schilder je snel uit de droom helpen als een bepaald werk niet mogelijk is of waarschijnlijk niet goed past in je interieur.

Materiaal muurschildering

Muurschilderingen zijn meestal met normale verf gemaakt waarmee je een muur ook kunt sauzen, maar lang niet altijd. Met name bij fijnere werken wordt vaak voor een ander type verf gekozen, meer gericht op kunstvorming.

Daarnaast kan een muurschildering ook met een airbrush gemaakt worden. Dit geeft een ander, maar meer egaal uiterlijk dan een muurschildering gemaakt met een kwast. Ook is het met een airbrush eenvoudiger om een overgang in kleur te maken, wat met een kwast erg lastig en onhandig is.

Houd er rekening mee dat hier niet één vorm van aanbrengen beter is: het is een kwestie van smaak welke vorm van een muurschildering je mooier vindt en wat er beter past in je interieur.