Je komt thuis en het huis is overstroomd, je persoonlijke bezittingen zijn geruïneerd en het eerste dat moet worden gedaan, is het probleem oplossen. Maar het laatste dat je wilt doen is gebruikmaken van de diensten van een slechte loodgieter.

Helaas proberen oneerlijke loodgieters zichzelf regelmatig aan te bieden als betrouwbare loodgieters, terwijl ze slecht werk leveren voor de prijs die je moet betalen. Het kan moeilijk zijn om uit te zoeken wie eerlijk is en wie een bedrieger zou kunnen zijn, maar er zijn enkele punten die je kunt bekijken om je te helpen beslissen.

Wees niet bang om te vragen naar een bewijs van certificaten en referenties. Hoewel het een gedoe voor de loodgieter kan zijn, zullen ze als ze legitiem zijn en het werk willen, er geen moeite mee hebben om jou te bewijzen dat ze volledig gekwalificeerd zijn. Ze kunnen je ook laten zien dat ze lid zijn van een beroepsvereniging en hoewel er geen wet is die verplicht dat loodgieters lid moeten zijn van een vereniging, zullen degenen die trots zijn op hun beroep bijna altijd zeker lid zijn.

Als je een offerte voor het werk vraagt, moet je een schriftelijke offerte ontvangen. Eerlijke loodgieters hebben daar geen probleem mee, maar een oneerlijke loodgieters zal je alleen een mondelinge offerte aanbieden of een kladje met wat cijfers erop. In deze situaties moet je voorkomen dat je van hun diensten gebruikmaakt.

De betrouwbaarste loodgieters kunnen je de namen en de contactgegevens van eerdere klanten geven, die bereid zijn om voor de kwaliteit van hun werk in te staan. Oneerlijke loodgieters maken vaak excuses waarom ze niet in staat zijn om geschikte verwijzingen te geven, omdat ze dit ten koste van alles willen vermijden.

Een manier om te ontdekken of een loodgieter goed is of niet, is te kijken naar hun logboek. Een loodgieter van goede kwaliteit is normaal gesproken al weken of maanden van tevoren volgeboekt, dus als je een loodgieter vindt die morgen kan beginnen, is hij misschien geen loodgieter die mensen zouden aanbevelen of waar hij voor een tweede keer naar terug zou kunnen keren. Zoals je kunt zien, kan het met een beetje gezond verstand vrij eenvoudig zijn om slechte loodgieters meteen te herkennen.

 

Op zoek naar een loodgieter in Amsterdam en omgeving? Bezoek dan zeker eens de site van https://loodgieter.mobi/