De kruipruimte is een plek die je liever niet bezoekt. Het is zoals de naam al zegt een ruimte waarin gekropen moet worden. Niet alle woningen beschikken over een kruipruimte dan is het dus onmogelijk om de vloer te isoleren. De kruipruimte is officieel bedoeld als scheiding tussen de vloer en de bodem, op deze manier is het mogelijk om ongedierte en schimmels buiten de woning te houden. In Nederland hebben we jammer genoeg vaak te maken met een hoog grondwaterpeil. Door het al het vocht is de functie van de kruipruimte verdwenen. Een vochtige kruipruimte is namelijk de perfecte leefomgeving voor ongedierte en schimmels. Door uw kruipruimte te isoleren kan dit vochtprobleem verholpen worden.

Vocht voorkomen met kruipruimte isolatie

Geen of slechte ventilatie is vaak een oorzaak van een vochtige kruipruimte. Wanneer er geen ventilatie aanwezig is kan het vocht geen uitweg vinden. Wanneer u besluit om de kachel hoger te zette zal het vocht zich gaan condenseren. Omdat er geen ventilatie aanwezig is gaat het condens zich aan de onderkant van de vloer verzamelen. Dit zorgt ervoor dat de vloer altijd koud aan blijft voelen. Daarnaast kan een slecht geventileerde ruimte voor een vieze en ongezonde lucht zorgen. Door kruipruimte ventilatie aan te brengen kunnen deze problemen verholpen worden.

Kruipruimte isoleren

Het aanbrengen van kruipruimte ventilatie zorgt ervoor dat het vochtprobleem verminderd wordt. Om het gehele probleem op te lossen is het verstandig om de kruipruimte te isoleren. Bij het isoleren van de kruipruimte maken specialist vaak gebruik van EPS korrels. Dit zijn kleine piepschuim korreltjes die in een laag van ongeveer 40 centimeter op het water wordt aangebracht. De korrels blijven op het water drijven, als het grondwater stijgt zal de isolatie mee stijgen. De korrels laten geen water door, zo krijgt het vocht geen kans om aan de onderkant van de vloer te verzamelen. Er ontstaat een droge luchtlaag tussen de vloer en de isolatie. Nadat de kruipruimte geïsoleerd is zal de temperatuur in de woning veel aangenamer worden. En zal u geen last meer hebben van koude voeten.

Voordelen van EPS korrels

Zoals u heeft kunnen lezen kan een vochtige kruipruimte veel problemen veroorzaken. Om dit te voorkomen is het verstandig om de kruipruimte te isoleren. Veel specialisten maken hierbij gebruik van de bekende EPS korrels. Dit isolatiemateriaal bieden een aantal belangrijke voordelen zoals:

  • Duurzaamheid
  • Besparing op energie
  • Aangename woning
  • Voor iedere woning geschikt

Duurzaam en milieu zijn belangrijke begrippen waar ook in de isolatiebranche rekening mee gehouden moet worden. Om deze rede worden de EPS korrels gemaakt van gerecycled materiaal en gaan ze levenslang mee. Na het isoleren van de kruipruimte is het veel makkelijker om de temperatuur aangenaam te maken. Dit zorgt voor een enorme besparing op de gasrekening. De korrels worden met een groot blaassysteem in de kruipruimte aangebracht. Het is zelfs mogelijk om de isolatie aan te brengen in een kruipruimte die te laag is om doorheen te kruipen. Benieuwd wat kruipruimte isolatie voor uw woning kan betekenen! Neem eens vrijblijvend contact op met een specialist.