Een tuin kan dienen als heerlijke buitenplek om even tot rust te kunnen komen na een drukke dag, maar een tuin kan ook dienen als verlengstuk van het huis. Een verlengstuk als kantoor waar je op je gemak nog wat werk kunt afmaken, of waar verschillende hobby’s uitgevoerd kunnen worden. Maar wat voor mogelijkheden zijn er dan om het huis uit te breiden? Lees gauw verder voor inspiratie.

Houten tuinhuis

Een houten tuinhuis kan dienen als extra keuken, opslagplaats, speelruimte of als tweede huis om jezelf even terug te trekken. Een plek om je even af te sluiten van de chaos of een goed toevluchtsoord met slecht weer. Maar voorop staat, maakt niet uit met welk doeleinde het tuinhuisje er staat, dat het rust en warmte uitstraalt. Van binnen en van buiten, zodat het altijd een fijn gevoel zal geven om daar te vertoeven.

Prieel

Ben je creatief en ben je graag bezig? Verplaats jezelf van binnen naar buiten en neem je werk gewoon mee. Schilderen, haken of puzzelen kan ook buiten, bijvoorbeeld in een prieel. Dit halfopen tuinhuisje zorgt voor een knusse sfeer en een speciaal hoekje waar je toch het gevoel zal hebben buiten te zijn. Voordeel is dat je altijd een fijn schaduwplekje hebt in je tuin.

Tuinkamer

Het weer laat het helaas niet altijd toe om buiten te zijn. Een tuinoverkapping is dan ook in ons land een goede optie. Het zorgt voor een droog terras, maar met wat toevoegingen heb je van de overkapping zo een tuinkamer gemaakt. Denk hierbij aan terrasverwarming, zodat je ook ’s winters in deze ruimte plaats zal nemen. Een overkapping is gedeeltelijk open, maar met schuifdeuren is het mogelijk om de overkapping geheel af te sluiten. Glazen schuifwanden zorgen ervoor dat je ‘binnen’ alsnog van het mooie uitzicht kan genieten.

Nieuwsgierig geworden naar nog meer mogelijkheden voor de tuin? Klik hier voor meer informatie.