Het weer in Nederland zorgt er vaak voor dat het niet lekker genoeg is om buiten in de tuin te gaan genieten. Dan biedt een serre de mogelijkheid om toch van u tuin te gaan genieten ongeacht welk weer het buiten is. Het glazen karakter is een kenmerk van een serre. Tevens is het mogelijk om de serre te voorzien van een glazen dak. Door de grote hoeveelheid glas dat gebruikt wordt bij een serre is de overgang tussen binnen en buiten minder groot. Zo zou u zelfs in de winter van de tuin kunnen genieten. Voornamelijk zorgt een serre voor meer licht, ruimte en gezelligheid. Maar een serre kan voor meer doeleinden worden gebruikt dan alleen als een tuinkamer. Het is namelijk ook mogelijk om de serre te gebruik als een atelier. Juist ook omdat het voor een atelier ontzettend belangrijk is om een constante kwaliteit van niet-wijzigende daglichttoetreding te hebben. Hierdoor is een serre een ideale plek om een atelier in te vestigen.

Meer licht

Doordat een serre rondom voornamelijk uit glas bestaat is dit een lichte plek en heeft u het gevoel buiten te zitten. Het is een open ruimte waarmee u tegelijkertijd veel daglicht naar binnen haalt. Zo wordt de ruimte niet alleen maar groter maar zorgt ook voor meer licht in uw woning. Er kan nog meer licht gecreëerd worden door de serre niet alleen te voorzien van glazen wanden maar ook met een glazen dak. Zo wordt de daglichttoetreding in de serre nog verder vergroot. Op deze manier kunt u letterlijk genieten door buiten naar binnen te halen. Wanneer de zon schijnt zal de temperatuur in de serre snel oplopen vanwege de stralingswarmte. Maar wanneer de eerste voorjaarszon zich laat zien kunt u hiervan in uw serre al genieten. Ook als het ’s avond snel afkoelt kun u toch genieten in uw serre. Wanneer in de serre een pui voor naar buiten wordt geplaatst heeft u echt het gevoel buiten te zitten.

Meer ruimte

Met een serre vergroot u niet alleen de daglichttoetreding maar er wordt ook meer ruimte gecreëerd. Mensen kiezen ook vaak als reden een serre om extra ruimte in de woning te krijgen. Zo kan de extra ruimte die gecreëerd wordt goed als atelier gebruikt worden. Maak met een serre meer ruimte in uw huis en geniet zo van ieder seizoen van uw eigen tuin. Door de aanbouw van een serre creëert u niet alleen meer ruimte maar uw woning krijgt ook meer waarde. Zelf kunt u de grootte en de stijl van de ruimte bepalen want serres zijn er in verschillende maten en soorten. Zo zijn er rechthoekige serres, rond, zonder of met dak. De grootte en de stijl kan volledig bepaald worden aan de hand van uw woning. Op deze manier kunt u eenvoudig uw woning aanpassen als bijvoorbeeld de woonwensen veranderen.

Vergunningsvrij

Wanneer u een serre gaat aanbouwen aan de woning is over het algemeen anders dan met een veranda geen vergunning nodig. Dit maakt het plaatsen van een serre voordeliger en sneller. Maar informeer altijd vooraf of een vergunning nodig is bij uw gemeente. Want in sommige gevallen is een vergunning wel nodig. De bedrijven die serres plaatsen kunnen vaak ook aangeven of voor de uitgekozen serre een vergunning nodig is. Ook kunnen zij u helpen bij de aanvraag voor de vergunning van de serre. In de meeste gevallen wordt een vergunning zonder problemen gegeven. Maar dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals of de serre op de grond komt te staan, hoe hoog en groot deze wordt, wat is de plaats waar de serre komt te staan en wordt de serre aan het huis vast gebouwd.

Bron: Dankers Serre & Uitbouw